Dudhsagar falls

En av de absolut bästa utflykterna man kan göra om man är i Goa är att besöka Dudhsagar falls. Vattenfallet är ett av Indiens högsta. För att ta sig till vattenfallet åker man först taxi till ingången till ett naturreservat, här väntar taxin medans man tar en teränggående jeep. Jeeparna kostar 350 rupies per person och har plats för 6 personer, om man är färre en 6 får man vänta tills man fyllt bilen eller betala för de tomma sätena. Förutom jeepen så får man betala inträde i parken, detta kostar 20 rupies, om man saknar giltig biljett kan man få böter på 25 000 rupies enligt skylten vid ingången.

Jeepen kör på en näst intill obefintlig väg genom naturreservatet, ibland går den genom vattendrag eller upp för branta kullar. Naturen är vacker men stötdämparna på bilen är så hårda att man har svårt att koncentrera sig på naturen lika mycket som att hålla i sig.

När man väl kommer fram till parkeringen är det ca 15 minuters promenad genom djungeln för att komma till vattenfallet. Om du besöker vattenfallet under högsäsongen får du räkna med att det inte är en lugn och ensam plats, du delar den troligtvis med ett hundratal andra personer som trängs för att få komma ner till vattnet, gör du turen i slutet av februari eller senare så finns det chans att du är den enda som är där.

Här kan man bada i det svalkande friska sötvattnet som man delar med enorma fiskar. Det är en underbar kontrast till de varma havet och väl behövligt efter den långa jeep-turen.

När man kommer tillbaks där man har hyrt jeepen kommer föraren och den eventuella guiden ni har tilldelats utan att bli tillfrågade att berätta att dom inte får någon lön utan enbart lever på dricksen. Detta är inte sant. Om ni känner att ni har ett behov av att göra av med pengar så köp hellre mat till en fattig än att betala en extra avgift här. Jeepen är redan dyr och föraren har sin lön, eventuell dricks ni ger kommer att gå till mannen med den stora magen och feta plånboken som äger jeeparna.

Efter ett besök vid vattenfallet kan det vara lämpligt att ta sin väntande taxi vidare till kryddplantaget för en middag!