Kryddplantage

Att besöka ett kryddplantage är en utmärkt avslutning på dagen efter ett besök vid Dudhsagar falls. Det finns flera kryddplantage som har öppet för turister. Det brukar kosta ca 400 rupies för en guidad tur på kryddplantaget, men då ingår det en buffé med fantastisk indisk mat. Den guidade turen består av att man får gå runt och titta på kryddorna dom odlar på plantaget, har du tur får du en bra guide som kan berätta mycket intressant om kryddorna. Kryddorna man får se odlas i deras ”exempel-trädgård”, att vandra runt på hela plantaget skulle ta allt för lång tid.

Se till att er taxiförare tar er till ett kryddplantage där man har möjlighet att få bada med en elefant, detta är nämligen en otrolig upplevelse. Att bada med elefanten brukar kosta 700-1000 rupies per persson, det är samma pris för att rida. Några av kryddplantagen har även kameler man kan rida på, priset är detsamma.

För mer information om kryddplantage, hör med taxiförarna i området där du bor, dom har oftast koll på vilka plantage som är bra och vilka som är öppna för turister.