Calangute

Med sin långa och breda strand är Calangute den mest populära badorten i Goa. Den ligger förankrad med Baga i norr och Candolim i söder. För charterresenären är Calangute ett paradis med sina många hotell, restauranger och ”beach shacks”. Flera svenska charterbolag har resor hit och under jul och nyår är här alltid fullt med västerlänska turister.

Vissa säger att Calangute och Baga är Indiens svar på Mallorca, och under högsäsongen är det utan tvekan den mest folktäta stället att vara på. Men på grund av att flest folk kommer hit hittar man också ett mycket bra utbud av mat, aktiviteter och de stora barer här.

Stranden har gott om solparasoll och solsängar och därtill många beach shacks, som rivs när säsongen är slut och byggs upp på nytt när monsunen är över. Då och då kommer en ko strosande på stranden.

Det var på den här stranden som utländska resande kom och bosatte sig på 1960-talet, innan de flyttade till Anjuna och inåt land. Men Calangute fortsatte att utvecklas och lyckades bibehålla sin titel som den mest populära stranden i Goa.

Sanden är solgul och vattnet är varmt. Palmera vajar, och vad mer kan man egentligen önska?