Taxi, buss, tåg och rickshaw

Det finns flera sätt att ta sig runt i Goa. Taxi är smidigt och det finns ett stort utbud av taxibilar, dock är det ganska dyrt i förhållande till övriga andra alternativen. En rickshaw är en klassisk indisk trehjulig taxi för 2-3 personer. Den är bra och billig kortare sträckor men det är inget att rekommendera om du skall åka hela vägen från norr till söder t.ex.

Att åka buss i Goa är ett mycket prisvärt sätt att ta sig fram, dessutom får man möjlighet att se mer av omgivningen. Om du är i Goa så passa på att åka en lokalbuss minst en gång, det är ett äventyr i sig! För under 50 rupies kan man ta sig från norra Goa till södra på ca 2 timmar, samma väg med taxi kostar ca 1600 rupies. Du behöver inte vara orolig för att det är fel buss, om du bara vet vart du skall så är lokalbefolkningen mycket hjälpsamma och ser till att du kommer på rätt buss.

Skall du t.ex. till Mumbai eller vidare från Goa så är tåg ett mycket bra sätt att resa. Om du reser med en tight budget så kan du åka Sleeper Class vilket är kupéer med mjuka säten som man kan fälla ner till sängar på natten. Om du tredubblar priset för en SL-biljett får du en AC3, här det är ungefär samma sak fast här har du fönster istället för galler och det är AC i vagnen. Här får du låna lakan och kudde. Försäljare som säljer olika maträtter samt te och kaffe springer fram och tillbaks på tåget dygnet runt. Om du åker tåg så prova deras chai-te och ät en samosa!

Om du kommer till tågstationen i Margao eller till flygplatsen i Dabolim (Goa) så finns det pre-paid taxis, vilket innebär att du köper en taxibiljett i ett litet bås, priset är fast och du kan altså inte bli lurad. Taxiföraren kör dig dit du skall och du betalar ingenting mer än det du betalar i båset. Priserna är marknadsmässiga så du blir inte lurad när du tar en prepaid.